Sund dessert med hindbær

Første indlæg i det nye år, og det bliver en opskrift med hindbær…?! Ja ja okay, den er måske “lidt” sommer-agtig, men ikke desto mindre, så smager den virkelig skønt, og så er den sund, som mange nok foretrækker i januar måned 😉

Jeg personligt har ikke nogle nytårsforsæt, men for andet år i træk har min kæreste og jeg meldt os til noget, som hedder ‘Sæby på Vægten’, som er et koncept, der er i flere byer rundt i Danmark. Det går ud på, at man skal lave et hold af 5 personer, som skal konkurrerer mod hinanden om at tabe sig mest. Mange benytter sig af dette koncept til at få et spark bag i og komme til at dyrke mere motion, spise sundere, kun spise slik én gang om ugen eller andre små individuelle mål. Det er super motiverende! Det starter på fredag d. 9/1, og slutter 8 uger efter, og vi glæder os 🙂 Jeg glæder mig specielt, fordi det tvinger mig ud i nogle nye tankebaner, hvad angår aftensmad.

I de næste to måneder vil det overskyggende tema være sundhed, og jeg håber derfor på, at I har brug for noget sund inspiration her i januar måned, for det er det, I vil få her i køkkenet 😉

Den første opskrift I får bliver en nem sund hindbær dessert, som smager fantastisk både til dessert men også til morgenmad 🙂

Opskrift på en sund hindbærdesset- eller morgenmad:

Opskriften svarer til 1 portion

  • 125 g let optøede hindbær
  • 1 banan
  • ½ tsk vanilje
  • 1 dl ananasjuice (så lavt et sukkerindhold som muligt)
  • Kokos og mandler som topping (vælg efter smag)

Denne dessert var tiltænkt som en dessert, da jeg lavede den, og jeg havde derfor taget nogle hindbær op af fryseren ½-1 time inden, jeg skulle bruge dem, så jeg bibeholdte fornemmelsen af, at det var en id-dessert. Skal du bruge det til morgenmad, kan hindbærene selvfølgelig være helt optøede.

Fremgangsmåde:

  1. Blend hindbær, banan, vanilje og juice sammen til en nogenlunde ensartet masse.
  2. Kom hindbærmassen over i en skål og top den med det, du kan lide. Jeg brugte kokos og hakkede mandler.
  3. Jeg har altid lovet jer nemme opskrifter, så det er det, I får -velbekomme 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *