Sprøde, luftige grahamsboller med surdej

Jeg havde ellers for længst lagt surdejen bag mig

Jeg havde ellers for længst lagt surdejen bag mig, da jeg aldrig tidligere har haft succes med at bruge surdej når jeg bager. Alligevel blev jeg inspireret til at genoptage forsøget da vi på kurset Råvarekvalitet i denne uge havde om korn og kornprodukter. Så i mandags fik jeg sat en surdej over og i går, lørdag, satte jeg en god portion fuldkornsdej over til morgen/madpakke boller. Jeg får forhåbentligt i ugens løb lagt en artikel ud omkring processen at få gang i surdejen!

Jeg valgte at bruge grahamsmel, da det er et 100% fuldkornsprodukt. Grahamsmel har en udmalingsgrad på 100%, hvilket vil sige, at melproduktet indeholder 100% af kornet – skaldele, kim og endosperm. Derfor er vitaminer og mineraler bibeholdt, da disse primært findes i kornets skaldele. Jeg kan forestille mig at fuldkornsspeltmel vil udgøre en god substituent til grahamsmelet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *