Protein-granola med æblesirup

Jeg har forsøgt at sammensætte en opskrift på et sundt, proteinrigt og mættende morgenmadsprodukt

Jeg har forsøgt at sammensætte en opskrift på et sundt, proteinrigt og mættende morgenmadsprodukt uden samtidig at fylde mig med alt for meget sukker. Det første forsøg var en granola med bl.a. sorte linser og kikærter – og sikke noget HØ det blev! Det andet forsøg gav et resultat, som får mig til at smile hver morgen af ren nydelse over hvor godt det smager!

Jeg har sødet min protein-granola med min hjemmelavede æblesirup, som giver granolaen en fin syrligsød smag. Æblesiruppen er lavet uden tilsat sukker – så granolaen er helt uden raffinerede sukre (hvis man ser bort for proteinpulveret, som jeg ikke har undersøgt om indeholder tilført sukker).

Portionen rækker til 9 morgenmåltider

Portionen rækker til 9 morgenmåltider når jeg spiser den sammen med skyrmælk (100g skyr rystet sammen med 1 dl minimælk og vaniljepulver) og lidt frugt. Det giver en ret solid morgenmad, som holder mig mæt helt indtil frokosten!

 • 250 g havregryn
 • 50 g blendede havregryn
 • 50 g pekannødder
 • 50 g mandler
 • 50 g cashews
 • 40 g vanilje-proteinpulver
 • 30 g græskarkerner
 • 20 g hørfrø
 • 20 g chiafrø
 • 30 g tahini eller anden nøddesmør
 • 1 æggehvide
 • hjemmelavet æblesirup af 1 L juice

Tænd ovnen på 150 grader

Tænd ovnen på 150 grader. Hak nødderne ret groft og bland alle de tørre elementer sammen i en stor skål. Rør æblesirup og tahini i efterfulgt af en æggehvide som er pisket godt sammen med en anelse vand (jeg gav min æggehvide en hurtig omgang i smoothieblenderen). Rør indtil hele massen er fugtet og begynder at samle sig i klumper.

Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir og fordel massen ved at trykke den sammen til en stor flad kage med rene hænder. Bages sprød i ovnen indtil den er gylden – min blev til den mørke side pga. et uopmærksomt øjeblik! Den er ikke helt sprød når du tager den ud, men lader du den stå 10 minutters tid, så bliver den helt sprød. Herefter kan du brække den ud i chunks og opbevare dem i en dåse eller et henkogningsglas.

Antages det at portionen rækker til 9 x morgenmad, så får du 13 g protein pr portion. Og hvis du ligesom jeg spise det med skyrmælk så får du yderligere 14,5 g protein; så totalt 27,5 g protein!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *