Morgenmad – speltgrød

Mh, grød. Det mætter på den helt rigtige måde og smager virkelig lækkert, hvis du spørger mig. Jeg har i mange år spist havregryn til morgen -kedeligt? Jovist! 🙂 Nu er jeg hoppet på vognen med speltgrød, som smager så skønt, at selv kæresten vil have det.

Jeg bruger speltflager fra Urtekram, som kan købes stort set alle steder. Den grød jeg laver taget 10 minutters tid, og nedenfor får du opskriften på en portion speltgrød.

Opskrift på Speltgrød:

  • 1 dl speltflager
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 5 øko tørrede dadler uden sten
  • salt

Fremgangsmåde:

  1. Kom speltflager, mælk og vand i en gryde og lad det småkoge i ca. 10 min. Grøden må ikke blive for tør, så tag gryden af, inden al væden forsvinder.
  2. For at søde grøden, skar jeg 3 dadler fint ud og tilsat grøden, mens det kogte.
  3. Smag til med salt.
  4. Som topping hakkede jeg mandler og 2 yderligere dadler. Som jeg plejer at sige mht. topping, så er det kun fantasien, der sætter grænser.
  5. Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *