Min grønne morgenmadssmoothie

Min grønne morgenmadssmoothie – den indeholder alt hvad du har brug for at kickstarte dagen og så smager den ikke spor grønt

Min grønne morgenmadssmoothie – den indeholder alt hvad du har brug for at kickstarte dagen og så smager den ikke spor grønt! Den indeholder gode fibre og fuldkorn fra havregryn, sunde fedtsyrer fra mandler og  chiafrø og en masse god, naturlig protein fra mejeriprodukterne, såvel som fra nødder og gryn. Og spinat – og lad dig nu ikke skræmme! Jeg lover dig at det ikke dominerer smagen og det gør dig så meget godt med lidt ekstra jern – især for os kvinder.

Mængderne angivet herunder er hvad jeg bruger til en morgenmadsportion

Mængderne angivet herunder er hvad jeg bruger til en morgenmadsportion til mig selv. Når først det hele er kommet op i blenderglasset kan det måske se lidt voldsomt ud, men hele molevitten indeholder kun 410 kcal. Disse er fordelt på ca. 60g kulhydrat, 25g protein og 8,5 g fedt, hvoraf langt størstedelen af fedtet udgøres af umættede fedtsyrer. At smoothien indeholder hele 25g protein gør den perfekt, hvis du som jeg, træner om morgenen.

Det går forresten godt med morgentræningen, som jeg i oktober satte mig for at gennemføre tre gange om ugen – det har været ret konsekvent, hvis man dog lige ser bort fra henover julen hvor jeg arbejdede som en gal! Jep, jeg har i efteråret fået mig et lille job ved siden af studierne og det har krævet en hel del af min tid igennem hele december måned. Men nu er vi snart halvvejs inde i januar og jeg har fået en fast vagtplan så der nu både er tid til studierne og forhåbentligt mere tid til at skrive her på bloggen.

Men tilbage til smoothien

Men tilbage til smoothien – den frosne mango giver en vidunderlig fyldighed og kulde som jeg absolut ikke  vil være foruden! Så for tiden ligger der altid mango skåret i tern i fryseren – lige klar til brug. Det kræver lidt af en god blender for at lykkes med denne smoothie. At inkorporere nødder, frø og gryn i en lind, blød smoothie kræver noget motorkraft.

  • 1 god håndfuld frisk, skyllet spinat
  • 1 appelsin befriet fra skræl og det bitre hvide
  • 100 g frossen mango
  • 100 g skyr
  • 20 g havregryn
  • 10 g mandler
  • 5 g chiafrø
  • 1 tsk vanilje
  • 1½ dl skummemælk

Velbekomme! Og lad mig endelig høre om den falder i god jord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *