Kyllingespyd m/honning og chilie

Hjemme hos os kører hverdagen derudaf med 100 km/t, da vi begge har en del fritidsinteresser, som skal passes, så aftensmaden er det evige problem mht. koordinering af træningstider, møder m.m. Derfor har vi sjældent god tid til at lave mad. Dette er netop årsagen til bloggens nemme og lækre opskrifter.

Her får I et bud på, hvordan man laver nogle gode kyllingespyd med en alletiders marinade, som bl.a. kan serveres til en fyldig salat og noget godt brød. Meget kan man sige, men tidskrævende er det i hvert fald ikke, så god fornøjelse 😉

Opskriften på honning/chiliemarinerede kyllingespyd:

  • 300 g kyllingebryst
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk chiliesauce (jeg brugte sambal oelek)
  • saften fra 1/4 citron eller lime
  • Allround krydderi
  • olie til panden
  • salt

Sådan laver du honning/chiliemarinerede kyllingespyd:

  1. Skær kyllingebryst i lange strimler på den lange led (ca. 2 cm. tykke)
  2. Kom kyllingestrimlerne på spyd, ved at sno strimlerne igennem spydet. Dvs. kom strimlerne på ved at køre det slalom igennem pinden (det var her man ville ønske, at man havde husket at tage et billede -det havde været langt mere forståeligt, men håber, at det går)
  3. Bland honning, chiliesauce, citronsaft og salt sammen i en kop. Smag til, så den passer til dine smagsløg.
  4. Kom marinaden på kylllingespydene og lad dem trække i min. 30 min. hvis du har tid.
  5. Til sidst krydrede jeg dem med allround krydderi, da de får en flot gylden farve af det, og naturligvis også mere smag.
  6. TIP: er spydende for lange, så klip meget gerne noget af længden, så de kan ligge på panden.
  7. Kom spydende på panden og giv dem ca. 3 min. på hver side alt afhængigt af tykkelsen på dine spyd.
  8. Server gerne med en fyldig salat, en dressing og et stykke brød -velbekomme 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *