Kransekagen til nytår

2014 er så småt ved at være ovre, og nytårsaften i morgen betyder god mad 🙂

Jeg har netop lavet kransekagetoppe til nytåret. Jeg lavede stænger med nougat sidste år, men i år blev det til kransekagetoppe, som jeg synes bedre om pga. størrelse, og at det er praktisk nemt at servere.

Jeg lavede en portion af 800 g marcipan, og delte så denne i to lige store portioner, hvoraf den ene er klassisk kransekagedej, og den anden er med lakrids.. hvad ellers? 😉 Opskriften på kransekagetoppe er inspireret af Twin Food, dog med lidt ændringer. Opskriften kommer her.

Opskrift på kransekagetoppe (ca. 40 stk.)

  • 400 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 100 g sukker
  • 100 g æggehvider
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Skær marcipanen i små stykker og pisk det sammen med sukker og flormelis
  2. Når det er blandet sammen kommes æggehviderne i, og der piskes igen, til det er rørt godt sammen.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose med en relativ stor åbning for neden, så kransekagen ikke sidder fast, når du skal trykke dem ud på bagepladen. Tryk fine kransekagetoppe ud på bagepladen og sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. 8 min. alt afhængigt af din ovn.
  4. Når kransekagetoppene er blevet lysebrune skal de ud af ovnen.
  5. Lad kransekagerne køle af på en rist.
  6. Smelt chokoladen over et vandbad og dyp forsigtigt bundene deri og lad chokoladen stivne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *