Kan jeg nøjes med hulahop-træning?

Jeg får tit spørgsmålet: Kan jeg nøjes med hulahop-træning? og svaret er: Det kommer helt an på hvad dit mål er. Er dit mål at komme i gang med at træne, og lære at holde fast.  Så er små step perfekt og her anbefaler jeg at nøjes med hulahop og få en ”Yes!, jeg gjorde det oplevelse !”.

Hvis dit mål er at tabe dig, og shape din talje, så kan det være en god idé at supplere med et kærligt fokus på kosten. For som du ved, så sker der et eller andet i os mennesker, når vi vælger at sætte fokus. Du kender selv den med bilen. Pludselig ser du en masse biler magen til din egen og/eller den bil du drømmer om.

Input til fokus på kosten

De fleste af os mener selv at vi spiser sundt. Det jeg møder hos de kvinder som jeg hjælper, er at de spiser for meget i forhold til det energibehov kroppen har brug for. Lad mig give dig et eksempel. Hvis jeg (65kg – 169 cm) skal tabe mig et halvt kilo om ugen, så skal jeg have ca. 1650 kcal om dagen. Og en fordeling kan være som følger:

Morgen  (300 kcal) : Omelet, gulerod + løg + 2 æg + ½ stk. groft rugbrød (25g)

Formiddag ( 200 kcal) : 1 skive groft rugbrød (50g) + skrabet sesamsmør + 2 skiver skinke

Frokost  (300 kcal) : 100 g magert kød / fisk / tun / æg  + 200 g grøntsager + 2 spsk. Dressing + ½ stk groft brød (25 g)

Eftermiddag (100 kcal) : 1 stk. frisk frugt

Eftermiddag 2 (250 kcal) : 100 g kød/fisk + 150 g grøntsager + 25 g groft brød

Aften (500 kcal) :  2-3 kartofler (180g) eller 50 g rå ris / pasta / brød 125g magert kød eller fisk med max 10 % fedt, 250 g grøntsager, Mager sovs eller 2 spsk. mager dressing, 1 tsk. fedtstof til tilberedningen

Lyder det af lidt eller meget? Er det overraskende? Det er for de fleste en sjov øvelse at prøve at veje maden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *