Hvorfor du ønsker det du gør

Uanset hvad vi ønsker os er det i bund og grund fordi vi forestiller os, at når vi har opnået det, vil det få os til at føle på en bestemt (god) måde.

Som regel er vi ikke opmærksomme på dette, men hvis du begynder at spørge dig selv, hvorfor du ønsker et eller andet bestemt, vil svaret altid indeholde en følelse.

Det er måske ikke det første svar, som dukker op. Men prøv at spørge dig selv igen, hvorfor du ønsker dette (altså ønsker det første svar, som dukkede op). Spørg igen og igen, indtil du kommer til følelsen.

Det kan fx lyde sådan her:

Jeg ønsker mig en bil

Hvorfor?

Fordi så kan jeg lettere komme rundt og jeg vil spare en masse tid på transport

Hvorfor vil jeg gerne spare tid på transport?

Fordi så får jeg mere tid til de ting, jeg gerne vil

Hvorfor vil jeg gerne have mere tid til de ting, jeg gerne vil?

Fordi så bliver jeg mere glad

Så den egentlige grund til, at jeg ønsker mig en bil, er fordi jeg forventer, at når jeg har en bil, vil jeg være mere glad!

Den følelse, som dukker op til sidst, kan ud over glæde fx være frihed, sikkerhed, tryghed, tilfredshed, succes, nydelse eller måske helt enkelt bare at føle dig godt tilpas.

Vi kan ønske os alt hvad vi har lyst til. Men nogle gange viser det sig, at når vi så får det, giver det os alligevel ikke det, vi havde forventet.

Men når vi ved, hvilken følelse der ligger bag et ønske, kan vi vælge at gå direkte efter den følelse med det samme.

I eksemplet med bilen, som vil gøre dig glad, kan du spørge dig selv, hvad du allerede har i dit liv, som gør dig glad. Og så give det mere opmærksomhed og mere plads i din hverdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *