Der er ingen forskel

Først og fremmest tusind tak til alle jer, som har brugt tid på at besvare spørgeskema-undersøgelsen om netop jeres hulahopring og individuelle træning. Og for dig som ikke nåede det eller for nyligt er begyndt at følge med på bloggen, så tak fordi du på din måde er med til at udbrede den fantastiske træningsform.

Den mest udbredte hulahopring er…..

Powerhoopen. Hele 50% bruger den, mens Titan hulahopring kommer ind på en sikker 2. plads.

Efter at have testet de 5 mest anvendte ringe på markedet, er konklusionen entydig.

Rent effektmæssigt. Det vil sige hvor meget du forbrænder pr. time. Det er det samme uanset ring. Det synes jeg er interessant at bemærke, fordi du således ikke behøver at betale i dyre domme for at kunne være med. Der er ingen tvivl om at powerhoopen med sine 3 ”bølger” pr. led føles bedre, fordi ringen ikke rammer så hårdt, men efter tilvænningen gør det ingen forskel.

Er vægten vigtig?
Hvis vi ser på vægten af hulahopringen, er det afgørende, at du føler dig udfordret – altså kan mærke, når du har trænet. Utrænede eller andre med skader kan med fordel fortsætte med at træne med 1,2 kg, mens 2,2 kg. fortsat er for superbrugere. Så et sted mellem 1,2kg. og 1,7kg. er optimalt, og er du i god form, skal du ligge tættere på 1,5-1,7 kg.

Hvor længe skal du træne?
Størstedelen af respondenterne træner i snit 3 gange om ugen á 10 minutters varighed. Frekvensen er super med 3 gange om ugen, men varigheden overrasker mig, fordi det kun er 10 minutter pr. gang, men det kan skyldes at træningsformen bliver kombineret med anden træning. 67% svarer nemlig, at de kombinerer træningen med anden træning og det er godt. Hvis du ikke kombinerer træningen med andet, vil jeg anbefale min. 30 minutter pr. træning – husk endelig at træne begge sider:-)

Og styrketræning?
Relativt få benytter ringen til styrketræning, og det skyldes  manglende instruktion, hvilket fremgår af undersøgelsen. Styrketræning i samme træning som med hulahopringen vil jeg varmt anbefale, fordi:

  • Dine muskler bliver stærkere, hvilket kan lette dagligdags aktiviteter, forbedre  din holdning og være forebyggende.
  • Du får tonet og strammet din krop op.
  • Det giver dig knoglestyrke, fordi du styrker knogler og led mod aldringsprocessen og lidelser som fx. slidgigt.
  • Det øger din forbrænding ved større muskelmasse og du bliver bedre rustet mod skader.

Du kan med fordel få let adgang til styrketræning blandt andet ved at bruge programmet fra trænings dvdén ”træning med hulahopring” – Styrketræningsøvelser ca. 7 min. samt  gulvøvelser i ca. 7 min.

Mange af jer spørger ind til teknik, og her vil jeg anbefale det link, som jeg satte på for at guide Linda i vinter. Se med her eller min gratis minitræning.

En del er også meget interesseret i at træne på et fast hold. Det kan jeg varmt anbefale. Udfyld skemaet her med ugedage og hvor, så vil jeg undersøge muligheden for det og vende tilbage.

Næste gang vil blogindlægget handle om bækkenbundstræning med hulahopring, og hvorfor det er så vigtigt at træne. Du får desuden en video med inspiration til, hvordan du effektivt træner din bækkenbund. Stay tuned!

One Reply to “Der er ingen forskel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *