Crossfit

De seneste år er der i forhold til de normale og traditionelle træningsmetoder kommet en stærk konkurrent med i spillet. Med kombination af konditionstræning, gymnastiktræning og styrketræning, er denne træningsmetode at skabe den perfekte atlet på alle punkter. Træningsmetoden kaldes crossfit og har taget Danmark med storm. Men hvordan fungere crossfit? Hvad er forskellen fra en crossfit-træning til en normal løbe- eller styrketræning?

Crossfit har fokus på brug af alternative remedier i sine programmer, hvor der på ingen måde indgår fitnessmaskiner hvor vægten ikke er fri. Dette kombinere vægtløft med frivægt, konditionsøvelser og træning hvor kroppens egen vægt og modstand benyttes. I nogle programmer vil det heller ikke være usædvanligt at se øvelser der kan inkludere f.eks. traktordæk eller lignende alternativer.

Dog er der fra starten af utrolig mange ting at tage højde for og sætte sig ind i, hvis man er ny til denne træningsmetode. Først og fremmest vil det for de fleste kræve en del research for at føle sig komfortabel med de forskellige begreber der bruges i forbindelse med programmer (WOD’S) og evt. øvelser. Derudover er der i takt med at træningsmetoden er vokset så hurtigt, også utroligt mange bud på øvelser man kan inddrage i sine programmer.

Her vil der være en masse øvelser der skal tages op til vurdering da nogle er bedre og sundere end andre. Dette har vi dog gjort nemt for dig, da vi her har lavet et overblik over alt hvad der er værd at vide om crossfit for den almene person. Du kan både finde en samling over de bedste crossfit-øvelser der nok skal give dig en god start, såvel som du kan finde det bedste udstyr til din træning så du er helt sikker på at du er klar og parat til crossfit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *