Æblekage med sund crunch

Vi er nu i uge 3 af Sæby på Vægten, og vores hold ligger nr. 16 ud af 86, så alt i alt er vi godt tilfredse med vores indsats. En af de største udfordringer i sådan en konkurrence er de fristelser, der hører sig til sociale arrangementer. Formit vedkommende er det drøn irriterende, at takke nej til hjemmebag og andre lidt for lækre retter. En løsning på dette er, at tilbyde at lave maden/kagen el.lign. selv. På den måde kan man lave nogle sunde alternativer, og holde sig nogenlunde på rette kurs.

Da jeg skulle eftermiddagshygge med et par veninder den anden dag, lavede jeg en gammeldags æblekage, godt nok med flødeskum, jo jo.. men jeg droppede makronerne og lavede et sundt alternativ dertil i stedet for.

Opskrift på sund gammeldags æblekage:

Opskrift til 4 pers.

  • 4 æbler
  • 1vaniliestang
  • 2,5 dl fløde
  • 40 g hakkede mandler
  • 2 dl havre gryn
  • 2 spsk fast honning
  • 2 spsk hakket chokolade

Fremgangsmåde:

  1. varm en pande op og kom honningen på og lad det smelte. Når honningen bobler, kommer du havregryn og mandler på panden. Dette røres sammen til det er gyldent -pas på det ikke brænder på, for så er det om igen.
  2. hæld det over på et stykke bagepapir og lade det køle af.
  3. skyl og riv æblerne på et rivejern med skræl, og læg dem til afdrypning i en si. Tilsæt vaniljekorn og læg det i bunden af en skål og den afkølede mandel/havregryn crunch ovenpå.
  4. pisk fløden til skum og top æblekagen med dette og hakket chokolade.
  5. velbekomme -så er der lidt til den søde tand 🙂
  6. TIP: du kan opbevare din crunch i en tætlukket beholder i et par dage, og det vil stadig have god sprødhed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *