Lær Her hvordan du foretager det kloge køb næste gang du har brug for mere blæk eller toner. Jeg har samlet de top 5 fejl, der kan ske ved køb af printerpatron.

Mange tænker ikke så meget over det, når de skal købe printerblæk. Men der er et par fælder man skal undgå. Her i denne artikel dækker jeg de mest almindelige faldgruber, der skal undgås, så du kan gøre den bedste handel.

1. Køb ikke den lille udgave 

De fleste patroner sælges i en standard udgaven og en XL udgaven. Standardudgaven eller “den lille udgave” er den billigste mulighed af de to. Derfor tror mange at ​​de køber billigt, når de vælger standard udgaven frem for XL udgaven. På overfladen ser det ud til, at den billigere pris er en god beslutning, men ofte er XL udgaven klart det bedste valg på lang sigt, fordi den udskriver flere sider og derfor skaber en billigere driftsomkostning. 
Lad os kigger på HP 62 sort blækpatron som et eksempel. HP 62 standard udgaven med 4 ml blæk står til 200 sider og HP 62XL udgaven står til 12 ml blæk og 600 sider. Men prisen er 170 kr. for standard udgaven og 346 kr. for XL udgaven. 
Du betaler dobbelt så meget for XL udgaven, men du får 3 gange mængden af ​​blæk. Hvis du i stedet køber to standard udgaven, betaler du omtrent den samme pris som for en XL udgave og får mindre blæk.  
Nogle printere har endda ekstra store patroner eller XXL-patroner, der kan hjælpe dig med at spare endnu mere. Se i manualen til din printer for at se, om de er tilgængelige til din printer.   

2. Overbetaling for printerpatroner

Det er ingen hemmelighed, at printerpatroner er dyre. Som beskrevet i punkt 1 kan det bedst betale sig at købe XL udgaverne, men det er ikke den eneste måde, du kan spare penge på, når det kommer til printerpatroner. Kompatible printerpatroner kan spare dig for masser af penge og i nogle tilfælde er der flere udskrift pr. patron, fordi der ofte er mere blæk i de kompatible patroner. Lad os se på fx en blækpatron fra Canon og den kompatible uoriginal udgave fra Offi.dk 

Canon PGI-570Xl original 22 ml koster 147 kr.

Den kompatible udgave har 24 ml og koster 35 kr. 

Altså er den er den originale 320 % dyrere end den kompatible. Og der endda en smule mere blæk i den kompatible.

3. Køb nu den rigtige printerpatron første gang

Mange printerpatroner ligner hinanden. For eksempel er HP 301,302,303 og 304 patroner faktisk alle en variation af den samme patron, men du skal havde den printerpatroner din printer bruger. Canon har også patroner der ligner hinanden fx 550/551, 570/571 og 580/581 serierne vil du kunne se ligner hinanden. Hvis de ser ens ud, virker de så ikke i din printer? Desværre er det ikke så enkelt. Printerproducenter bruger gerne det samme patron design til mange af deres printere, fordi det er langt mere økonomisk for dem end at skabe en unik patron til hver printerserie. I stedet for at bruge en ny unik patron, er patronerne udstyret med en chip, der kun fungerer med et specifikt sæt printere.

Derfor sørg altid for, at du ved hvad din printer hedder OG hvad de patroner den bruger hedder. De fleste printere har tre navne: 

1. Producent/brand navn (fx HP eller Canon)

2. Serie navn (photosmart eller Pixma) 

3. Model nr (2555 eller IP5180) 

4. Din printer bruger 3i1 patroner 

Hvis du har købt en billig printer, er der en god chance for, at din printer bruger en 3i1 patron til at håndtere farveprint. En 3i1 patron eller Tri-color, som de også bliver kaldt, indeholder alle tre farver (cyan, magenta og gul) i den samme patron. Når en af ​​de tre farver i en 3i1 patron løber tør, skal du dog udskifte hele patronen i stedet for at udskifte de individuel farver. Dette øger dine udskiftningsomkostninger væsentligt, og det kan ofte bedre betale sig, at betale lidt mere for en printer, der bruger individuelle farveblækpatroner, så du kan udskifte hver farve efter behov. Printerpatronerne i printere med individuelle farvepatroner har ofte mere blæk i sig end end 3i1 patronerne, så de også holder længere.

5. Dine patroner matcher ikke dine printbehov

I printere er deres patroner er lavet til forskellige anvendelser. Små blækprintere bruger blækpatroner der er primært bygget til lejlighedsvis brug i det private hjem til korte tekster, fotos og farvebilleder. Laserprintere til kontoret, bruger tonerkassetter som er bedst til at udskrive tekst og farve i store mængder, men fotos bliver ikke lige så flotte.