Spinat pesto

I går stod menuen på burger, og dertil laver jeg altid spændende fyld. Herunder bl.a. løgrelish (my favorite), hjemmelavet hvidløgs spread o.lign. og i går stod den på en nem og hurtig spinatpesto, som var perfekt til en burger med oksebøf, mozarella, løgrelish, frisk spinat, agurk og tomat. Denne pesto er også særlig god på en skive brød/knækbrød el.lign.

Opskrift på nem spinat pesto:

  • 100 g frisk spinat
  • 20 g mandler
  • 1 øko citron
  • 15 g parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk vand
  • 4 spsk olie

Sådan laver du en hurtig pesto af spinat:

  1. kom mandler i en blender og blend dem relativt fint. Kom herefter skyllet frisk spinat, olie og vand i og blend til det spinaten er hakket i småstykker.
  2. tilsæt skal fra citronen og saften fra halvdelen af citronen og blend videre.
  3. riv parmesanost i pestoen og smag til sidst til med salt.
  4. ønsker du en mere flydende pesto, kan du komme mere vand/olie i.
  5. pestoen kan holde sig nogle dage på køl, hvis den er i en lukket beholder.
  6. Velbekomme 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *