Har du også svært ved at finde ud af, hvordan du kan få tid til at se hele din familie i en travl hverdag? Det kan være meget frustrerende at skulle få en hverdag til at fungere , når man har børn og mange aftaler med familie og venner. Derfor kan man nogle gange mangle inspiration til måder, hvor man kan kombinere det hele. En simpel måde vi har fået det hele til at gå op i en større enhed, er ved at tage på familieudflugter sammen. Vi har planlagt én årlig tur, som vi altid skal på til påske. På den måde er vi sikre på, at kunne samle hele familien på ét sted, hvor vi kan hygge os. Man ser naturligvis sin familie mere end denne ene gang, men vi har prøvet at lave nogle sjove miniferier og konkurrencer fordelt ud på hele året, så familien bliver rystet sammen.

Hyggelige familieaktiviteter

Vi har alle en tendens til at skubbe sociale begivenheder ud af sin travle hverdag, så man kan koncentrere sig mere om sin lille kernefamilie. Men det er sundt at være sammen og socialisere sig et par gange om måneden. I min familie har vi blandt andet lavet en fiskekonkurrence den første dag i maj måned hvert år. Denne konkurrence går ud på, at alle skal have en fiskestang, som de sætter i søen tidligt om morgenen inden vi tager på arbejde. Det gør det let at passe ind i sin hverdag, fordi folk når at hygge sig inden de skal på arbejde senere på dagen. Det er en super fed måde at ses på, når man ellers ikke altid har tid i sin hverdag. Vi gør meget ud af morgenbordet og at udråbe en vinder. Vinderen vil få en stor præmie, som ofte består af penge, vi har lagt i en pulje. Derfor er motivationen, for at fange fisk også meget større end, hvis det blot var æren.

Tag på weekendophold

En anden måde du kan skabe familietid, er ved at arrangere et weekend ophold. Det behøver ikke være noget glamourøst, men kan blot være en telttur eller et ophold i et sommerhus i har lejet. I min familie er vi meget naturglade. Derfor kan vi godt lide at campere ude i naturen alle sammen. Her tager vi alle i familien med, selv de gamle oldeforældre. Det giver et helt andet sammenhold end, når man mødes en enkelt aften til middag. Derfor gør vi også meget ud af at lave mad sammen og arrangere nogle forskellige discipliner, som man skal udføre i hold. Vi går meget op i, at alle skal kunne fange fisk og biddrage til aftensmaden. Det gør det sjovt for selv de helt små, at have en stor rolle i fællesskabet. Efter vi har indført alle disse årlige aktiviteter og udflugter, har vi fået et meget tættere bånd på alle i hele familien. Jeg håber det har givet dig lidt inspiration til, hvordan du kan skabe familiehygge i din egen familie.