Køkkenet er et af de rum i hjemmet, hvor der er plads til madlavning og hygge. Mangler du inspiration til, hvordan du kan indrette dit køkken? Følg med her på siden, hvor jeg vil komme med tips til, hvordan du kan opnå et minimalistisk køkken. Formen, farven og pladsen på dit køkken har stor betydning for, hvor let det er at indrette.

Ensartede farver i køkkenet

Jeg er vild med farvede køkkener i et minimalistisk design. Man kan male sit køkken med indendørsmaling i mange forskellige nuancer og det kan være svært at finde ud af, hvilken nuancer, der er den bedste til sit køkken. Det behøver ikke at være væggen du farver. Det kan også være gulvet, skabene eller bordpladen.

Vælg en temafarve, som du kan anvende på vægge, gulv eller skabene. Vil du gerne have et lyst og rent look, bør du gå med lyse nuancer, som hvid, rosa, beige. Vil du gerne have et mere varmt og roligt udtryk, kan du gå med mørke toner, som mørkegrøn, grå eller mørk beige. Vil du have et moderne udtryk, kan du i stedet gå med sort eller beton.

Minimalistiske køkkener

Nogle af de nyeste trends indenfor designs af køkkener er kogeøer. Et minimalistisk køkken er et stort og åbent køkken med massere af luft og store bordplader. Minimalistiske køkkener har ofte ikke nogle overskabe. I stede får du længere bordplader med flere underskabe. Det giver et stilrent og enkelt design. Dit køkken udstråler huset DNA og din personlighed. Derfor bør du tænke meget over detaljerne.

Det er de helt små detaljer, som har en afgørende effekt. Jeg har en valgt en køkkenbordplade i træ, som passer i farven til mit gulv. Det giver et sammenhængende udtryk, som er med til at skabe en rød tråd. Du kan få den røde tråd på mange andre måder, herunder en mørk granit bordplade, som matcher til fliserne på din væg. 

Simpel indretning

Inden jeg fik mit flotte minimalistiske køkken, kunne jeg vade rundt om mig selv, for at finde de redskaber jeg havde brug for. Jeg har derfor lært at indretningen af køkkener er meget afgørende for, hvor let det er at finde ting. Det kan være en stor udfordring at indrette sit køkken uanset størrelsen på det. Det vigtigste er at det skal være praktisk. Du skal ikke være for langt imellem ovn, vask og komfur.

En af de ting, der gør det let for dig at finde alle småting til køkkenet er at inddele dine skuffer. Med en skuffeinddeler kan du let finde dit bestik og dine redskaber til brug i madlavningen. For også at få et funktionelt aspekt på, bør du anvende materialer, som er rengøringsvenlige. Det er også vigtigt at du bruger bordplader og fliser, som er lette at rengøre. 

Indretning af små køkkener

Har du ikke plads til en stor kogeø i dit hjem, så er der mange forskellige faktorer, der skal gå op. Når du skal lave dit køkken, er det vigtigt at tænke funktionalitet ind i det specielt, når det er lille. Du skal huske at der skal være afsætningsplads ved siden af vasken.

I små køkkener er bordpladsen meget vigtigt. Derfor bør du ikke gå på kompromis med den, når du skal indrette køkkenet. Du bør modsat, hvad mange tror heller ikke vælge en lille vask. Gå efter en stor vask, så du har plads til at arbejde og det ikke bliver upraktisk.