Det er skiftet jeg mener, altså skiftet hvor sommer går på hæld og vejret bliver koldere. 

Selvom mange måske glæder sig til at komme tilbage, få måske frygter det, så skal vi alle huske at være obs på at skiftet kan være en hård omstillings for os alle. Du har måske hørt flere tale om de at nærmest bruger den første halvdel af deres ferie på at skulle lære at slappe af, og omstille sig til ferien. Når de energier så er faldet til ro, begynder tankerne at dreje sig om at man snart skal tilbage igen, og hvor meget får vi så egentligt nydt og at bare været i vores ferie? -Ikke meget. 

Skiftet påvirker HELE dig

Omstillingen er rigtig svær og til tider meget drastisk, alt efter hvor vi har indrettet vores liv til dagligt, for det siger sig selv at jo større kontrasten er, jo sværere er det for vores krop at omstille os, for det er hele vores krop, både hovedet og kroppen. 
Hvis du til daglig løber rundt i alle de vågne timer, så vil kroppen ikke øjeblikkeligt kunne finde ro til at snooze på langs i syv stive timer. Uanset hvor meget din hjerne fortæller dig at dette er hvad du har arbejdet for, og at det er det bedste der findes, kroppen vil simpelthen sitre. Ligeså den anden vej, hvis du modsat er vant til at sidde på en stol nærmest alle dine vågne timer foran div. skærme, kan din krop højst sandsynligt godt finde ro, men dit sind vil kede sig, og mangle de konstante stimulanser og det hurtige tempo. Uanset hvor meget du fortæller den, at det at lukke øjnene og bare trække vejret dybt er hvad du har brug for. 

Huskereglen og hvordan du bruger den 

Hvordan du reagerer når du er på ferie bør være en huskeregel på hvad du måske bør se lidt efter sømmene i din hverdag, men mere om det en anden gang, dette handler om hvordan du håndterer overgangen. Det er vigtigt at du anerkender at den omstilling er svær både for dig og familien, og at i ikke nødvendigvis tackler dette ens. Så hav tålmodighed med dig selv, og forsøg at gøre overgange gradvis i de aspekter hvor du har den største udfordring. Eksempelvis kan det give mening at åbne op for skærmene lidt før du er tilbage, hvis du er gået fra 100- 0 og nu skal tilbage til 100 igen. 

Programmet: “hop og træk vejret”

Du skal se det som når en sportsudøver opvarmer sin krop inden den skal yde, du skal gøre det samme med hele din krop, og hav ekstra fokus hvor du har de største udfordringer. 
Ligesom du varmer op inden du går i gang skal du dog også huske at strække ud efter du har været i gang og altid holde det ved lige. Det at strække ud efter en ferie, kan være at give dig selv små afbræk de næste par uger, planlæg eksempelvis nogle halve-fridage som du har for dig selv, eller sæt tiden af sammen med familien. På den måde vender i ikke tilbage til 117 ting, og højere tempo end før i tog afsted, for så vil i finde at ferien hurtigt er glemt, og al det arbejde i gjorde der er spildt. 

Hvad jeg gør -Mine bedste tricks!

Det jeg gør for at bevare mit mentale overskud, er helt konkret ved at husk roen i hverdagen. 

Det gør jeg ved at gå lange ture om aftenen (i stedet for at sidde bag en god serie). Eller tage en meditations morgen hvor jeg er ude af døren inden resten af familien har gnedet søvnen ud af øjnene, så henter jeg en croissant og en kaffe hos bageren, og sætter mig på et tæppe i det fri og bare sidder. 
Man kan føle sig skyldig over at tage tiden væk fra familien, og ja nogle gange vil jeg da absolut hellere sove dén time længere, se serien i min mands arme osv. Men, jeg kan mærke at når jeg får det gjort, så vokser mit overskud og min indre ro bare helt enormt, det er som om min krop belønner mig for at forkæle den med en pause. 

Fisk dig til mentalt overskud og kvalitetstid

Et andet godt fif jeg har på falderebet, og lige vil give videre er: Min søde mand fik en Daiwa fiskestang da han fyldte rundt, en han har været glad for men ellers primært nydt alene. 
Nu har vi anskaffet os en til, og efter tilføjelsen har vi faktisk nydt at tage afsted nogle timer sammen om aftenen, for blot at nyde et glas rødvin i komplet stilhed med en stang i søen. Selvom vi ikke snakker får vi bygget et minde og begge får givet kroppen den pause den har brug for. – Og yes, det kræver disciplin, ikke lige at gå igennem “listen” nu man alligevel sidder der, -hold ud!

Husk at det ikke er fritiden i ferien der oplader batterierne og giver ro, det er friheden og luften. Så gør dig selv den tjeneste at inkorporerer så mange af de elementerne du kan hele året, så vil du mærke en forskel og skiftet vil være mindre. Kend dig selv og dine behov, og husk dig selv på dem også de dage hvor du ikke gider, også være skånsom og kærlig overfor dig selv nu “skiftet” sker hos dig, Husk du gør det så godt som din krop tillader.

<3