Nemt og lækkert grydebrød

Som tidligere nævnt er jeg stor fan af brød, ost og smør, og jeg har længe gået med tanken om at skulle i gang med at lave grydebrød. Jeg har gryde dertil, og da jeg så faldt over bogen, “Det æltefri grydebrød” ,var der ingen vej tilbage. Bogen har de lækreste billeder, som gør, at man bare må i gang med afprøve div. opskrifter. Så hold fast, her kommer opskriften på “grundbrødet” fra denne bog. Det kan vaaarmt anbefales.

Opskrift på nemt grydebrød:

  • 0,5 tsk gær
  • 0,5 l koldt vand
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk råsukker
  • ca. 650 g hvedemel (jeg brugte 350 g hvedemel og 300 g groft mel)
  • olie til hæveformen

Sådan laver du et nemt grydebrød:

  1. rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sukker.
  2. tilsæt mel. Vurdér her om du skal bruge alt melet – dejen skal være blød men ikke flydende.
  3. dæk skålen med et klæde eller husholdningfilm, og lad dejen hæve i mindst 12 timer ved stuetemperatur.
  4. hæld dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen 4-5 gange fra hver side. Hvis dejen er for lind tilsættes mere mel.
  5. smør hævefadet med olie og læg dejen i igen. dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve yderligere to timer.
  6. sæt den valgte gryde m. låg i ovnen og tænd på 250 grader. Når temperaturen er nået de 250m tager du formen ud af ovnen. Drysser lidt mel i bunden. Hæld dejen fra hævefadet og over i gryden, og sæt den tilbage i ovnen m. låg på.
  7. Bag brødet i 30 min. Skru ned til 225 grader og fjern låget fra gryden.
  8. Bag brødet færdigt i yderligere 15-20 min. uden låg. Når brødet har en pæn gylden farve, er det ved at være færdigt.
  9. Tag gryden ud af ovnen. Vip brødet ud af formen og over på en rist.
  10. Brødet er skæreklart når det er helt afkølet.
  11. Frem med smørret og velbekomme 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *