Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Hyldeblomst er indbegrebet af sommer, og jeg var for et par uger siden på rov efter hyldeblomster, inden de afblomstrede. Det er godt nok usundt af pommeren til, men det smager simpelthen SÅ godt, så det skal og vil man ikke gå glip af!

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft:

Ca. 3 liter
– 60 hyldeblomstskærme
– 6 øko citroner
– 4 spsk citronsyre
– 1,5 kg sukker/rørsukker
– 2 l vand

 

Sådan laver du hyldeblomstsaft:

1. rens skærmene for dyr og snavs -undgå at skylle dem.
2. skyl citronerne, skær dem i skiver og kom dem i en gryde med de rene skærme.
3. kog vand, sukker og citronsyre og hæld det over hylden og citronerne når det koger.
4. lad gryden/skålen stå et køligt sted i 3-4 dage med et låg over
5. Sigt hyldesaften over i rene patentflasker med prop. Flaskerne skal skoldes inden der hældes hyldeblomstsaft i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *