Havre-ruggrød med æblejuice og blåbær

Havregrød er ikke noget der er blevet brugt indenfor min familie

Havregrød er ikke noget der er blevet brugt indenfor min familie – alligevel har jeg formået at tage den varme grød mere og mere til mig i løbet af det seneste halve år. Desuden er det en super sund og mættende start på dagen! Havregryn og andre gryn-produkter er nemlig 100% fuldkorn og sådan en portion bidrager derfor med en god del af de i alt 75g fuldkorn, som det anbefales at vi indtager dagligt.

Jeg vælger ofte at blande lidt ruggryn i den klassiske havregrød  – dette af ernæringsmæssige årsager! Havregryn er et fuldkornsprodukt og har derfor et flot indhold af mineraler. Problemet er dog at disse mineraler er bundet i et kompleks, kaldet fytin, således at mineralerne ikke er tilgængelige for os. Enzymet fytase er i stand til at ødelægge dette kompleks så mineralerne gøres tilgængelige – men der er ingen fytaseaktivitet i havre. Rug har derimod en høj fytaseaktivitet! Så ved at blande ruggryn eller rugmel i havregrøden så får du mulighed for at få flere mineraler ud af din grød.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *